Jaké jsou aktuální trendy v malování interiérů?

11.10.2014 19:34

Bílá je stále v módě.

Bílá barva je barvou základní a neutrální, proto s ní rozhodně nikdy nic nepokazíte. Navíc se k ní moderní trendy opět vrací a doporučují ji kombinovat ještě s druhou barvou. U dvou barev je však dobré zůstat, aby výmalba nepůsobila příliš chaoticky a nerušila. Domácnost by tak měla být ideálně vymalována pouze dvěma barvami, ale sytost barevného nátěru se může v jednotlivých místnostech měnit. Bílá barva dokáže podtrhnout efekt ostatních místností.

Střídmost především. 

V současnosti se nejvíce upřednostňují jednoduché hladké stěny bez štukování. Bílou barvu je možné doplnit jinou barvou také ve formě doplňků. Kombinovat však lze nejen dvě barvy, ale také dobře vypadá, i když se skloubí barva s tapetou. Do společenských místností jsou například doporučovány pruhované tapety, které oživí prostředí a dodají mu dynamiku. V některých místnostech zase postačí, když se k základní barvě použije další doplňková barva nebo tapeta pouze na jednu stěnu, nebo ve formě nějaké aplikace. Důležité je pokoj provzdušnit, vnést do něj jemné linie a hlavně nic nepřeplácat. Ať už se rozhodnete pro kombinaci dvou barev, nebo pro barvu s tapetou, dobře si výběr barev rozmyslete. Na barvy totiž reagujeme nejen vědomě, ale i nevědomě.

Co zrovna frčí?

V minulosti se velké oblibě těšily zejména pastelové barvy, ale v poslední době se do popředí dostávají syté barvy, mezi nimiž kraluje temná modř a tmavě fialová. Modrá barva údajně dokáže zlepšit náladu, působí uklidňujícím dojmem a je také inspirativní. Tato elegantní výrazná barva se dá skvěle kombinovat s dalšími jasnými a sytými odstíny. Stejně tak je na tom i tmavě fialová, která se dobře snáší s dalšími variantami fialové, které ještě umocní její sílu. Zajímavého výsledku se dá u temně modré a fialové dosáhnout rovněž skloubením s šedou, případně i olivově zelenou. Jde o výbornou volbu například do ložnice, ale nic s ní nezkazíte ani v obývacím pokoji.

Zdroj:https://barvy.bydleniprokazdeho.cz/barvy-laky-a-drogerie/jake-jsou-aktualni-trendy-v-malovani-interieru.php

Zpět