NOVINKY - MIKRAL SILOXAN - siloxanová fasádní hladká barva a MIKRAL RENOVO - fasádní silikonová barva s výztužnými vlákny odolná plísním a řasám

22.02.2014 10:32

MIKRAL SILOXAN - siloxanová fasádní hladká barva

Mikral SILOXAN je fasádní barva s obsahem polysiloxanu modifikovaného silikonovou pryskyřicí. Představuje cenově přijatelnější alternativu k silikonové fasádní barvě, které se některými svými funkčními vlastnostmi přibližuje. Mikral SILOXAN se vyznačuje se vysokou vodoodpudivostí (povrch nátěrové hmoty vytváří tzv. perličkový efekt), nízkou špinivostí a kvalitnější samočistící schopností. 

Nátěr vytváří matný, paropropustný povrch odolný vůči povětrnostním vlivům, kyselým dešťům a průmyslovým exhalacím. Je určen k nátěrům minerálních podkladů (vápenocementových štukových a břízolitových omítek, zdiva, betonových panelů, monolitů), případně disperzních omítkovin apod. Zdroj: https://www.het.cz/cs/novinka-mikral-siloxan-siloxanova-fasadni-hladka-barva/

 

MIKRAL RENOVO - fasádní silikonová barva s výztužnými vlákny odolná plísním a řasám

Společnost HET nabízí svým zákazníkům unikátní fasádní barvu pod názvem Mikral RENOVO. Jedná se o fasádní silikonovou barvu obsahující výztužná vlákna, která umožňují přemostění nedynamických vlasových mikrotrhlin v podkladu až do velikosti 0,3 mm. Nátěr je ochráněn proti plísním a řasám, má fungistatické účinky (omezuje růst plísní na nátěrovém filmu) a biocidní likvidační účinky na kvasinky. Zaschlý nátěr tak zajišťuje preventivní ochranu proti napadení plísněmi.

Mikral RENOVO je silikonová, matná, vysoce paropropustná, vodoodpudivá fasádní barva, odolná proti zašpinění, s výbornou krycí schopností a roztíratelností. Používá se zejména k novým a obnovovacím nátěrům minerálních podkladů (vápenocementových omítek, zdiva) a kontaktních zateplovacích systémů (ETICS),  betonových panelů a monolitů apod. Je vhodný k nátěrům stěn s nároky na vysokou propustnost vodních par. 

Zdroj: https://www.het.cz/cs/mikral-renovo-fasadni-silikonova-barva-s-vyztuznymi-vlakny-odolna-plisnim-a-rasam

 

Zpět