Vybíráte si barvu? Jak s jistotou vybrat tu pravou. Jak připravit dům pro malíře. jak si vybrat malíře.

24.12.2014 21:29

Vybíráte si barvu? Jak s jistotou vybrat tu pravou

Zkuste testovací vzorky barev v rozsahu několika odstínů. Je to skvělý způsob, jak se ujistit, že barva, která se Vám líbí, vypadá na vašich zdech stejně úžasně jako na internetu. Nechte si v obchodě s barvami namíchat to nejmenší balení barvy (1L) na vyzkoušení.

Předtím, než začnete malovat, aplikujte dvě vrstvy na arch papíru o velikosti A4. V průběhu dne pověste papír na různé zdi, abyste viděli, jak se barva mění při slunečním svitu a za umělého osvětlení. Zjistíte, že vlivy světla obzvláště ovlivňují bílou barvu.

Na jakou světovou stranu je Váš pokoj orientován? Zdroj: www.dulux.cz/cs/rady-a-namety-na-malovani/vybirate-si-barvu-jak-s-jistotou-vybrat-barvu

Jak připravit dům pro malíře.

Sundejte fotografie, zrcadla a dekorace a uložte je na bezpečné místo.

Přesuňte nábytek. Pokud máte místo na jeho uložení, měli byste ho přemístit z pokoje. Pokud to není možné, přesuňte ho jen do středu místnosti. Malíř by si měl přinést ochranné plachty, ale raději si to před jeho příjezdem potvrďte.

Vyplatí se odstranit závěsy a rolety, abyste je ochránili před potřísněním barvou. Může to být dobrá příležitost je pečlivě omýt a očistit.

Pokud připravujete zdi sami, ujistěte se, že skončíte práci den předem, aby mohl malíř ihned začít.

Vysajte koberec, aby nebyl prach  Zdroj: https://www.dulux.cz/cs/rady-a-namety-na-malovani/jak-pripravit-dum-pro-malire

Jak si vybrat malíře

Předtím, než se podíváte na internet na seznam místních společností nebo se zeptáte kamaráda na doporučení, je důležité, abyste si přesně ujasnili, co za práci chcete provést. Připravte si seznam toho, co a kde je třeba vymalovat, a do seznamu zahrňte i nezbytnou přípravu. Pomůžete tak malíři odhadnout přesnou cenu.

Vyžádejte si cenové nabídky alespoň od tří různých malířů, a pokud je to možné, navštivte je u nich doma, abyste se podívali na jejich práci osobně. Je důležité, aby uvedli cenu za všechno, včetně přípravné fáze.

Nebojte se ptát. Kdo nese odpovědnost za stěhování nábytku, jeho přikrytí a následný úklid? Vztahuje se na jejich práci záruka? Je malíř pojištěn? Může poskytnout reference k svým předchozím zakázkám? Jaký je navrhovaný časový harmonogram? Zdroj: www.dulux.cz/cs/rady-a-namety-na-malovani/jak-si-vybrat-malire

 

Zpět