Barevné trendy 2013 v interiéru.

17.03.2013 11:39

Barevné trendy 2013 dle NCS a Caparol

Authentic life 
Barvy jsou lehké, vzdušné a mají osvěžující účinek. Vždy jednoznačně souvisí s přírodou. Zelené a modré odstíny různé intenzity jsou v kombinaci s béžovou a hnědou. Citrónově žlutá dodává čerstvost a svěžest. Barvy budou dobře vypadat v kombinaci se světlým dřevem jako nositelem života. Povrchy jsou většinou matné.

Re urban 
Tento směr vnáší temperamentní a komunikativní náladu. Barvy jsou syté – žlutá, tyrkysově modrá a korálově červená je doplněna šedými odstíny. Jde o unikátní, velmi osobitý vzhled a kombinaci neobvyklých materiálů a tvarů. Inspirace pochází z různých kultur a období. Charakterizovat bychom jej mohli i jako ideální prostor pro život umělce ve městě.

Zdroj:  https://www.zivotnistyl.cz/clanky/bydleni/2611/barevne-trendy-2013-dle-ncs-a-caparol.html

 

Barvou roku 2013 je hluboká modř. Uvolňuje napětí a zmírňuje stres

Hluboká modř (kód 90BB 09/186) nás naplňuje úžasem. Vzbuzuje pocit údivu dokonce i u dospělých. Skutečnost, že takto hluboká a silná modř se ve skutečném světě vyskytuje jen zřídka, jí dodává jakousi magickou kvalitu.

V barevné škále má tento odstín mnohostranné využití. Snáší se velice dobře s podobně sytými a jasnými barvami, jako jsou barvy citrusů, nebo s teplejšími neutrálními barvami, stejně jako s jinými odstíny modré, fialové nebo zelené. Tvůrci barevných trendů pro příští rok zvolili jako hlavní téma Propojení. Lidé tento fenomén pomalu začínají využívat. "Rok 2013 bude hodně o individualitě ve vztahu ke skupině a o svobodě volby," vysvětluje Willeke Jongean z estetického centra AkzoNobel. Letošní paleta se vyznačuje vyzrálostí a elegancí, která spojuje barvy novým a radostným způsobem, takže vytváří umírněné a osobité interiéry. Barvy pro rok 2013 nejsou nepřirozené nebo vyumělkované, ale zrodily se z náročného a rychlého způsobu života a možností, které nám život v současných podmínkách nabízí. 

Zdroj: https://bydleni.idnes.cz/nejoblibenejsi-barva-050-/dum_osobnosti.aspx?c=A121115_143943_dum_osobnosti_web

Interiérová barva pro rok 2013

Tato barva je mocná, silná a elegantní, svým způsobem inspirující a zároveň konejšící a uklidňující. Jejím úkolem je pomoci nám zklidnit hektičnost v našich životech a přinést do nich neobyčejnou pohodu a klid. Pravá podoba této barvy se vyskytuje v reálném světě velmi zřídka, proto je exkluzivní a originální. Pro svou spíše chladnou eleganci má velké využití v barevné škále. Tato barva si může stejně dobře rozumět s podobně sytými tóny například kontrastní citrusově žlutou, jako i s teplejšími neutrálními odstíny. Stejně působivě může vypadat v kombinaci se zelenou, fialovou anebo jinými odstíny modré barvyAť už vám královská modř připomíná temné odstíny stojatých vod nebo barvu nebe před bouří či oblohu při soumraku, jistě si můžete vybavit i další přirovnání. V interiéru bude působit stejně jako v přírodě – dominantně. Možná budete až překvapeni, pokud si pořídíte některý designový kousek v tomto odstínu, jak tato barva navodí v interiéru uklidňující přirozenou atmosféru.

 Zdroj: https://www.living.cz/interier/interierova-barva-pro-rok-2013.html

 

Zpět