Barva roku 2015 podle AkzoNobel

03.11.2014 19:45

AkzoNobel, jako největší celosvětový výrobce barev a nátěrových hmot, garantuje, že je vždy o krok blíž potřebám zákazníků, neustále sleduje objevující se společenské, ekonomické a designové trendy po celém světě a zve vybrané skupiny nezávislých odborníků na design, kteří se zabývají předvídáním barevných trendů s dvouletým předstihem.

Kovové odstíny hrají v moderním designu stále významnější roli, jak o tom svědčí globální události od Stockholmu a Milána až po Šanghaj. Postupně dochází k nahrazení chladných modrých a zelených barev z posledních let teplejším spektrem růžových, červených a oranžových odstínů, což je důsledkem více pozitivní globální perspektivy.

V překladu barev to znamená, že naše bádání je zcela pohlceno odstínem oranžové měděné. Tato barva, ač sama o sobě skvělá, může být snadno kombinována s růžovými, neutrálními, bílými a jinými oranžovými odstíny a také s kovovými barvami jako jsou zlaté odstíny a odstíny dřeva. Odráží to a doplňuje všechny hlavní trendy, které jsme identifikovali pro rok 2015: vroucnost chování a obnovený důraz na sdílení; přirozenou paletu planety Země, od hliněných odstínů až k prosluněným tónům žluté; odstíny kůže, které zrcadlí lidskou komunikaci a sépiové odstíny minulosti. Je to barva sytosti a aktuálnosti, která spojuje nádherné s všedním. Zdroj: https://www.colourfutures.com/cz_colour-of-the-year-2015.jsp

Zpět

Celosvětové značky AkzoNobel.

Mnoho našich značek je mezi zákazníky důvěrně známo a těší se jejich důvěře. Pomáhají jim prosvětlovat, chránit a udržovat jejich domovy, kanceláře, továrny i jiné stavby. Naše chemikálie jsou základními přísadami ve všem od zmrzliny po asfalt, od polévky po mýdlo, od plastů až po papír. Některé z našich nejznámějších značek jsou uvedeny níže. Všechny naše značky si můžete prohlédnout prostřednictvím níže uvedené nabídky.

https://www.akzonobel.com/cz/znacky_a_produkty/global_brands/

Dulux

Kamkoliv cestujete, Dulux tam byl jistě před Vámi.

Detail

  • Hammerite

    Natírání a ochrana kovů nejsou snadné. Kovy stále ohrožuje vlhkost, déšť a sníh. Největším nepřítelem je rez. Proto jsme vyvinuli Hammerite – navržený tak, aby kovový povrch před rzí dokonale ochránil.

    Detail

  • Luxol

    Značka Luxol patří mezi domácí historické klenoty. Jako první prodávaná lazura v Čechách se začala vyrábět v 70. letech v Opavě a velmi rychle si získala přízeň mnoha zákazníků, jejichž oblibě se těší dodnes.

    Detail

  • Sadolin

    Sadolin patří ke značkám se staletou zkušeností.

    Detail

  • Xyladecor

    Dřevo je důležitý materiál, který patří do obnovitelných zdrojů. Dodržování správné péče o dřevo v našich domovech a zahradách nám dává pocit pohodlí, zdravého okolí a radostného domova. Naším cílem je inspirovat lidi k zodpovědnému používání dřeva. Naučit je, jak šetrnou ochranou a ošetřováním dřeva vytvořit příjemné prostředí a zároveň být zodpovědný k okolí a přírodě.

    Detail