Barevné trendy roku 2014

14.05.2014 21:11

Klíčové trendy dekorace interiérů pro rok 2014, tak jak to vidí specialisté značky DULUX.

Barva roku 2014.

Barva roku 2014 skvěle kombinuje přirozenou harmonii zelené s typickým klidem modři. Tato tlumená barva, jež reflektuje vzrůstající touhu po objevování, má jemný charakter a stala se favoritem ve světě designu. Velmi dobře vypadá v kombinaci s barvami na protější straně barevného spektra – s jemnými růžovými tóny či s teplou okrově žlutou. Nejmódnější je ve společnosti odstínů modrozelené, zelené nebo modré.

Zdroj:  https://www.dulux.cz/cz/i_lt_2014_barva_roku.html

Tichá revoluce.

Tato paleta je velmi jemná, používá nenápadných odstínů a vytváří decentní kombinace tónované bílé s neutrálními odstíny. Tyto barvy působí tichým odpočinkovým dojmem, který umožňuje chytré využití vzorů a přírodních materiálů. Bílé odstíny této palety mají na rozdíl od sterilních a ostrých tónů efekt vřelosti, lidskosti a vlídnosti.

Zdroj: https://www.dulux.cz/cz/i_lt_2014_ticha_revoluce.html

Prostor pro důkaz.

Odstíny tmelu, náplasti a cihly skrývají nejširší část barevného spektra a lze je obohatit plnými tmavými barvami, jako například tmavě smaragdovou. Nejjasnější akcenty mají jemný, ale zásadní efekt, neboť dodávají grafickou intenzitu. Překvapivou alternativou k primárnějším tónům je jasná zelenomodrá, šarlatová či okrová.

Zdroj: https://www.dulux.cz/cz/i_lt_2014_prostor_pro_dukaz.html

Městská populace.

Pro navození harmonického dojmu je vhodné kombinovat podobné odstíny jako například odstíny švestky, blumy či burgundského. Kontrastu lze dosáhnout přidání, okrové či světle petrolejové.

Zdroj: https://www.dulux.cz/cz/i_lt_2014_mestska_populace.html

Tajuplná zahrada.

Paleta je plná měkkých, kouřových tónů. Zachycuje barvu zralých švestek, květů šeříku či odstín labutí šedi. Celá škála zelené, od tmavě smrkové po kouzelně pastelové odstíny mátové, vytváří tón v tónu působivý a uklidňující efekt. Neutrální barvy této palety nesou jemný nádech růžové či levandulové.

Zdroj: https://www.dulux.cz/cz/i_lt_2014_tajuplna_zahrada.html

Zpět